Facebook pravi veliki novi pomak u e-trgovini. Tvrtka je danas najavila pokretanje prodavaonica, načina na koji će tvrtke postaviti Facebook i Instagram besplatne izloge.

Trgovine, koje će pokrenuti usluge trećih strana, uključujući Shopify, BigCommerce i Woo, osmišljene su tako da društvenu mrežu pretvore u vrhunsko odredište za kupovinu.

U streamu, izvršni direktor Mark Zuckerberg rekao je da će proširena e-trgovina biti važna za započinjanje obnove gospodarstva dok se pandemija nastavlja. “Ako ne možete fizički otvoriti trgovinu ili restoran, i dalje možete preuzeti narudžbe putem interneta i slati ih ljudima”, rekao je. “Vidimo mnogo malih tvrtki koje nikad nisu internetske tvrtke prvi put stupile na mrežu.”

Lansiranje prodavaonica dolazi zbog toga što su narudžbe vezane uz pandemiju COVID-19 dovele do rekordne prodaje tvrtki za e-trgovinu. Pandemija je bila pogubna i za mala poduzeća, a trećina njih je izvijestila da je prestala s radom u anketi koju je proveo Facebook za male tvrtke. Dodatnih 11 posto kaže da bi mogli uspjeti u naredna tri mjeseca ako se nastavi trenutna situacija.


Ali prodaja putem interneta svijetla je točka za mala poduzeća. U tvrtki Etsy, gdje su se samostalni poduzetnici žestoko naslonili na pletene maske za lice i pecivo za pečenje na prodaju, prihod se udvostručio u odnosu na prije tri godine. Facebook se kladi da će im dovođenje više lokalnih tvrtki na mreži pomoći da izdrže, a istovremeno će stvoriti i velike nove poslovne prilike za sam Facebook.

Iako su Trgovine slobodne za stvaranje, one bi mogle stvoriti značajne nove poslovne prilike za Facebook u oglašavanju, plaćanju i drugim uslugama. Tvrtke će moći kupiti oglase za svoje Trgovine, a kad ljudi koriste Facebook-ovu opciju odlaska, naplaćuje im naknadu.


Zuckerberg je rekao da će se Trgovine poboljšati u standardnom iskustvu web trgovine pohranjivanjem vjerodajnica korisnika na jedno mjesto koje će potom moći koristiti na bilo kojoj Facebook ili Instagram prodajnoj stranici. Trenutačno više od 160 milijuna malih tvrtki koristi aplikacije tvrtke.


Trgovine se nalaze na Facebook stranicama tvrtke i Instagram profilima, a također se mogu pojaviti u pričama ili oglašavati u oglasima. U trgovini će se pojaviti predmeti koje su tvrtke stavile na raspolaganje kupci, a korisnici mogu spremiti artikle ili izvršiti narudžbu. (Neke tvrtke omogućuju korisnicima da izravno kupuju na Facebooku, dok će vas drugi odvesti na web mjesto tvrtke kako biste dovršili transakciju.)


Tvrtke mogu rješavati probleme s korisničkom podrškom putem Messengera, Instagrama i WhatsAppa. Na kraju, tvrtka planira omogućiti vam pregledavanje kataloga trgovina i kupovine izravno iz prozora za chat. Također planira omogućiti kupnju putem live streaminga, omogućujući robnim markama i autorima označavanje predmeta iz svojih Facebook kataloga tako da se pojave na dnu videozapisa uživo.


Facebook također radi na integraciji programa vjernosti s trgovinama. “Moći ćete lako vidjeti i pratiti svoje bodove i nagrade”, istaknula je tvrtka u postu na blogu. “I istražujemo načine kako malim tvrtkama pomoći u stvaranju, upravljanju i podizanju programa vjernosti na Facebook trgovinama.”


Facebook već godinama gnjavi u trgovini. Godine 2016. predstavio je Marketplace, odredište unutar aplikacije za kupnju i prodaju. Dvije godine kasnije, Instagram je počeo raditi na samostalnoj aplikaciji za kupovinu, iako je kasnije odustao. Umjesto toga, prošle godine, Instagram je dodao naplatu putem aplikacije.


Trgovine će danas početi objavljivati na Facebooku u Sjedinjenim Državama, a na Instagram dolaze nekada ovog ljeta. Instagram će na postojećem računu u trgovini predstaviti brendove koji već ističu predmete koji su dostupni za kupnju. Kasnije te godine planira na svoju navigacijsku traku dodati namjensku karticu za kupovinu.