Close

5 osnovnih stvari koje svaki eCommerce jednostavno mora imati!

5 osnovnih stvari koje svaki eCommerce jednostavno mora imati!

Online trgovina je donijela revoluciju u prodaji kod malih poduzeća, otvarajući im nova tržišta, smanjujući operativne troškove i potpomažući rast prihoda. Očekuje se da će broj online kupaca dostići 2,84 milijardi do kraja 2022.Kako bismo vam pomogli da dođete do novih kupaca, ovdje ćemo vam pokazati ono što je osnovno kod svake online trgovine, pogotovo kod malih poduzeća, a da nije potreban veliki budžet.

1. Prilagodba

Najčešća (Woocommerce, Magento, Shopify, Sylius…) ecommerce rješenja za male tvrtke nude stotine i tisuće unaprijed izrađenih predložaka koje možete prilagoditi kako želite, prilagođavajući svoja korisnička sučelja (UI) tako da odražavaju identitet vaše robne marke.

Nadilazeći korisničko sučelje, mogućnosti kao što su višestruke opcije dostave, načini plaćanja, kategorizacije proizvoda, popusti i kuponi mogu vam pomoći da prilagodite korisničko iskustvo i potaknete veću prodaju. Posjetitelji za “vrlo malo” mogu biti jako oduševljeni lakoćom korištenja vaše online trgovine.

2. Automatizacija

Jedna od najboljih značajki ecommerce rješenja je njegova sposobnost automatizacije rutinskih, kao i složenih procesa kao što su poput:

 • Detekcije adrese kupaca prilikom slanja proizvoda
 • Izračuna poreza, cijene dostave, cijene za odabrane proizvode
 • Registracije korisnika i generiranje korisničkih imena i lozinki
 • Slanja obavijesti i e-pošte
 • i drugo…

Automatizacija može značajno poboljšati vašu učinkovitost i korisničku uslugu, što se pogotovo očituje kada broj narudžbi i korisnika skoči na neke više razine.

3. Marketinški alati

Uz marketinške alate koje ove platforme nude, s lakoćom ćete privući promet na svoju web stranicu i na taj način povećati svoju publiku.

Ovo su neki od alata:

E-mail: ecommerce rješenja dolaze s raznim predlošcima e-pošte koje možete personalizirati. Na primjer, s Shopify Emailom možete kreirati kampanje i slati e-poštu koristeći naziv svoje domene. Kasnije možete koristiti svoju nadzornu ploču za analizu rezultata.

SEO: Ove platforme također uključuju različite SEO značajke. Wix, na primjer, nudi trgovine koje se brzo učitavaju i prilagođene su mobilnim uređajima. Štoviše, omogućuje optimizaciju naslova, opisa proizvoda, meta i zamjenskog teksta koji su ključni za povećanje vidljivosti vaše tražilice.

Društveni mediji: Rješenja poput Squarespacea omogućuju integraciju s različitim kanalima kao što su Facebook i Instagram, a istovremeno dopuštaju potrošačima da kupuju izravno od njih.

4. Analitika i reporting

Alati za analizu i reporting unutar ecommerce-a pomažu vam u mjerenju uspjeha i daju vam uvid u uspješnost vaše trgovine.

Dakle, pomoću ovih funkcionalnosti možete svakodnevno:

 • Pratiti broj posjetitelja
 • Imati uvid u prodaju, povrate i kupone tijekom vremena
 • Primati upozorenja kada promet raste ili opada
 • Pregledati svoje najprodavanije proizvode i kategorije
 • Pratiti napuštene košarice
 • Provjeriti trendove prodaje tijekom određenog razdoblja

Sve će vam to pomoći da shvatite što funkcionira ili ne i omogućiti vam da poboljšate svoje prodajne strategije kako biste povećali svoj prihod.

 

5. Third party integracije

Većina ovih rješenja odlično se integrira sa brojnim platformama trećih strana kako bi imali dodatne funkcionalnosti na vašoj online trgovini. Upravo ta sposobnost daje ogromnu prednost gotovim rješenjima nad “custom-built” rješenjima.

 

Danas je nezamislivo imati online trgovinu bez raznih integracija, a neke od najpopularnijih integracija su:

Integracija payment gatewaya: dobra eCommerce rješenja integriraju se lako sa većinom kreditnih kartica i platformi poput PayPal, Stripe, Apple Pay i Google Pay.
Integracija s tržištem: Također možete povezati svoju internetsku trgovinu s drugim prodajnim platformama kao što su eBay i Amazon, dok upravljate prodajom iz svoje online trgovine. To vam može pomoći da povećate svoj doseg i, posljedično, prodaju.
Integracija društvenih medija: Vaša se online trgovina može integrirati s Facebookom i Instagramom kako bi se olakšala izravna prodaja na društvenim mrežama, dok obrađuje vaša plaćanja unutar trgovine.

Zaključak o ecommerce rješenjima za mala poduzeća

Najbolja rješenja za online trgovinu za male tvrtke pomažu rastućim organizacijama da učinkovito i s ograničenim budžetom dobiju pristup novim tržištima.

Takva rješenja zahtijevaju minimalan ili nikakav razvoj što pomaže smanjenju i kontroli troškova razvoja vaše trgovine. Svako od ovakvih gotovih rješenja za online trgovinu dolazi sa svojim jedinstvenim setovima funkcionalnosti i prednosti. Da biste pronašli onu koja odgovara vašim potrebama, usredotočite se na:

 • Postojeće gotove predloške i mogućnosti prilagodbe
 • Mogućnosti automatizacije procesa
 • Marketinške alati kao što su e-mail kampanje i SEO
 • Ugrađenu analitiku
 • Integracije third party usluga i platformi

Odabir prave platforme olakšat će vaše svakodnevne operacije i ubrzati rast poslovanja.

Izvor: DesignRush – 10 ‌Best‌ ‌eCommerce‌ ‌Solutions‌ ‌For‌ ‌Small‌ Businesses‌ ‌Looking‌ ‌To‌ ‌Build‌ ‌An‌ ‌Online‌ ‌Store‌

Ukoliko ste zainteresirani za izradu ecommerce rješenja a niste sigurno kako započeti, budite slobodni da nam se javite.

Related Posts