Close

NOVO: Linkedin Stories

NOVO: Linkedin Stories

LinkedIn je upravo postao najjnovija platforma koja je “ubacila” popularni format priča, tzv. Stories. Društvena mreža za profesionalce je predstavila posljednji redizajn web sučelja što je znak da je njihovo šestomjesečno eksperimentiranje sa LinkedIn pričama završilo uspješno.  Počevši od danas, LinkedIn je predstavio Priče svim svojim korisnicima sa područja SAD i Kanade, a u sljedećim tjednima će isto učiniti i za ostatak svijeta.

LinkedIn verzija Story-a je jako slična onome što možemo vidjeti i na Instagramu ili Snapchatu. Napravite fotografiju, dekorirajte ju tekstom ili GIF-om te ju “podignite” na profil da postane vidljiva svim vašim koenkcijama, sljedećih 24 sata. U postavkama možete podesiti tko može vidjeti vaš Story, također.  Naravno, u slučaju da vam treba dodatni podsjetnik da je taj feature lansiran, LinkedIn je postavio Story sekciju na vrh vašeg feeda.

Sve to nekako zvuči kao da se radi o posljednjoj značajci koju bi htjeli imati na LinkedInu, ali iz tvrtke kažu da ona nosi i neke značajne pogodnosti. Liz Li, senior director of products iz LinkedIn-a, kaže da rana testiranja ove značajke pokazuju da veliki broj korisnika upravo žele češće objavljivati sadržaj kada znaju da će on nestati nakon 24 sata, za razliku od onoga sadržaja koji će na njihovom profilu ostati malo duže – sve dok ga ne obrišu. “Članovi su u prošlosti znali ponekad smatrati da je djeljenje sadržaja na LinkedIn-u neugodno,” kaže Li za Engadget. “Nadamo se da će potaknuti više komunikacije među korisnicima koji inače nemaju naviku za objavljivanjem.”

Li također naglašava da Story-i mogu uvelike pomoći suradnicima da se osjećaju povezanim u vremenima u kojima još uvijek veliki broj ljudi radi od kuće. Uzimajući to u obzir, Li kaže da je namjera da se “stvari” i dalje održe profesionalnima. Story-i će imat ponavljajuće “pitanje dana” koje za svrhu ima da pomogne korisnicima da ostanu u tijeku sa aktualnostima.

“Nije nam namjera da motiviramo ljude da objavljuju sadržaj sličan onome koji bi objavili na drugim mrežama”, kaže Li. “To ne znači da ne možete objaviti fotografiju vašeg kućnog ljubimca, ali cilj jeste da sadržaj i konverzacije oko Story-a budu u sličnom duhu kao one koje se odvijaju na vašem radnom mjestu.”

Uz Story-e, redizajn nosi i još neke novotarije. Pretraga je obogaćena novim opcijama za filtriranje i mogućnošću traženja online tečajeva i drugog LinkedIn sadržaja. Razmjena poruka također dobiva Facebook-like feature sa emoji reakcijama, kao i mogućnost da započnete video poziv izravno iz chat-a. Video pozivi, koji će u javnost u mjesecu listopadu, se vrte na Zoom-u, Microsoft Teams-u i BlueJeansu.

Related Posts

Leave a Reply