Close

Povećanje prodaje web shopa uz pomoć Google oglašavanja

Povećanje prodaje web shopa uz pomoć Google oglašavanja

Mislimo da ne postoji osoba koja posjeduje web shop a da nije u potrazi za novim načinima povećanja prodaje.   Kao najpopularnija tražilica i oglašivačka platforma, Google dnevno odgovori na više od 3 milijarde pretraživanja, te na taj način nudi pristup publici koja aktivno traži određene proizvode pa i usluge.

Direktni odgovor na upite korisnika

Jedna od vodećih prednosti Google oglašavanja su i Search kampanje, putem kojih imate priliku direktno odgovoriti na upit korisnika. Zamislite primjer da kupujete novi mobitel, a prethodno ste već odabrali model koji vam se najviše sviđa. Najčešće ćete google direktno pitati o tom modelu, tako da pretražujete npr ”Samsung Note10′,  web shop na kojem možete naći takav model direktno će vas odvesti do njega, a na vama je samo da ga ubacite u košaricu i platite.

Međutim, skuplji proizvodi se ipak ne kupuju tako često i brzo, ali svejedno iskusni prodavači znaju riješiti i taj problem.

Vrijeme trajanja kupovine

Potraga za pravim proizvodom (u ovom slučaju mobitelom) može potrajati i do nekoliko tjedana. Za to vrijeme vi ste već sigurno pogledali ponudu i u obližnjim trgovinama ali i u online shopovima. Kada dođe vrijeme obavljanja kupovine, vrlo je vjerojatno da ćete se odlučiti za web shop čije ste oglase svakodnevno gledali u proteklom periodu (Display kampanja).

Kako pravilno koristiti display kampanju

Trgovina koja nema web shop oglase ima bezbroj nedostataka i mana, ali definitivno najveći koji izdvajamo je taj što vas kao kupca ne mogu podsjetiti da imaju upravo ono što vama treba.  Ukoliko vi kao kupac vidite te oglase tek ponekad, ne bi ni upamtili taj web shop. Ako pak vi kao kupac previše puta vidite taj oglas dobili bi osjećaj odbojnosti prema web shopu. Upravo zbog ove ”škakljive” karakteristike Google oglašavanja, bitno je imati profesionalce koji će voditi brigu o vašem Google računu. Bitno je imati na umu da cijena oglašavanja nije za svakoga ista nego je za bolje optimizirane oglase niža, a za manje kvalitetne oglase čak i znatno viša cijena.

Kako izmjeriti uspješnost Google oglašavanja

Najveća i najvažnija tajna ovog oglašavanja je definitivno u njegovu mjerenju. Podaci govore da je za skoro 24% kupnji zaslužan Google Ads. E pa ne zvuči niti malo loše imati dodatnih 20ak % kupnji!

Ako to želite obratite se nama, a naši ljudi sa iskustvom će preuzeti brigu o vašem uspjehu!

Related Posts

Leave a Reply